Odpovědi na Vaše časté dotazy

Autor: Mgr. Jan Novák, 20. března 2020

Jak probíhá fyzioterapie ve Fyzio světě?

Léčba začíná už na recepci, kde pro Vás vybereme vhodného fyzioterapeuta. Svůj termín dostanete rychle. Snažíme se našim klientům zajišťovat co možná nejkratší dobu objednání, máme pro akutní případy vyhrazené speciální termíny v kalendáři. Není výjimkou, že budete ošetřeni i do několika hodin od zavolání.

Fyzioterapeut na Vás má dostatek času v novém a příjemném prostředí naší kliniky na Letné, blízko parku Stromovka. Po úvodním rozhovoru fyzioterapeut pečlivě hledá zdroj bolesti a vybírá nejúčinnější postup léčby. Nebuďte překvapeni, diagnostice se věnujeme opravdu detailně. Je totiž součástí naší práce přijít jako detektiv na všechny souvislosti. Při léčbě kombinujeme manuální ošetření, aktivní cvičení, kineziotaping a ve vybraných případech i terapii rázovou vlnou. Každá návštěva trvá zpravidla hodinu. Na konci dostanete rady, co by šlo zlepšit a jak s bolestmi pracovat doma pomocí cviků na míru přesně pro Vás. 

Mám si s sebou brát lékařské zprávy, co mám doma?

Ano. Pokud máte za sebou nějaká vyšetření, vezměte si s sebou všechny výsledky a zprávy od lékařů, pomůže nám to postupovat přesněji.

Bolí fyzioterapie?

Fyzioterapie by neměla výrazně bolet. Protože budeme ale pracovat s částmi těla, které jsou zraněné a často chronicky bolestivé, rehabilitace může být v některých chvílích pro klienta náročná. Například můžete cítit bolest při a po strečingu, nebo některých typech hluboké masáže. Nemusíte se bát, pokud by pro Vás byla bolest překážkou, fyzioterapeut vždy může zvolit jemnější a nebolestivý postup.

Musím se svlékat do spodního prádla?

Není to nutné. Při práci ale výrazně zvýšíme šanci na úspěch, pokud fyzioterapeut vidí terén, se kterým pracuje a má možnost pohmatem zkontrolovat napětí svalů a rozsahy kloubů. Někteří lidé se cítí komfortně ve sportovním oblečení, to může být případně i Váš kompromis. 

Kolikrát je dobré dojít na fyzioterapii?

Obvyklý počet návštěv se pohybuje kolem 3-5, velmi ale záleží na typu poranění, kondici klienta a jeho schopnosti spolupracovat. Nebývá výjimkou i člověk vyléčený po první nebo druhé návštěvě. 

Je těžké studovat fyzioterapii?

Fyzioterapie se u nás studuje na vysoké škole v programu Bc. a Mgr. studia. Další titul (PhDr. a Ph.D.) může získat fyzioterapeut při akademické práci na univerzitách. Studuje se obvykle na lékařských fakultách, nebo fakultách spojených se sportem. O studium je velký zájem a je poměrně náročné. Student se učí pracovat s nemocemi dětí i dospělých. Musí umět pracovat s akutním, život ohrožujícím stavem klienta  po mrtvici na jednotce intenzivní péče, stejně tak dobře jako s vrcholovým sportovcem v přípravě na medailový výkon. Musí být schopen diagnostikovat i složitá onemocnění, a vybírat co nejpřesněji postup léčby. Diagnózy, s kterými se pak student setkává v praxi závisí na tom, kde po studiu pracuje. U nás v ambulancích je to typicky práce s bolestmi pohybového systému po zranění, přetížení a práce s lidmi po různých typech operací. Studium je to velmi zajímavé – můžeme doporučit! Více informací o naší profesi najdete v následujícím článku.

S čím mi pomůže RHB lékař?

Navštivte článek S čím mi pomůže rehabilitační lékař?

Kdy jít na fyzioterapii a kdy raději na pohotovost?

Více informací v článku Kdy jít na fyzioterapii, kdy raději na pohotovost?

Co mohou být benefity fyzioterapie?

  • Zvládnutí bolesti (pain management) a omezení potřeb léků proti bolesti
  • Vyhnout se operativní léčbě
  • Pohyb bez bolesti
  • Prevence dalšího poranění a kompenzace jednostranné zátěže
  • Zlepšit šikovnost svalů

Objednejte se k nám

Akutní případy objednáváme v Praze obvykle do 24 hodin.
Telefonicky Vás kontaktujeme a naplánujeme přesný termín. V pracovní době do 60 minut.

Nebo nám rovnou zavolejte

Kdykoli v pracovní době přesný termín společně domluvíme ihned telefonicky.

Adresa.

Fyzio svět s.r.o.
Čechova 587/29
Praha 7, 170 00
Klinika se nachází ve 4. patře (s výtahem v mezipatře). S vynesením kočárku Vám rádi pomůžeme.

MHD: Nejbližší zastávka Letenské náměstí je dobře přístupná tramvají ze stanic metra Hradčanská (A) a Vltavská (C).
Autem: V sousední ulici Nad Královskou oborou můžete využít fialové zóny s platbou v parkovacích automatech. Parkovat můžete také 2h zdarma v nově otevřeném obchodním Centru Stromovka (10 min chůze).

Zobrazit v mapách
Kontakt a otevírací doba

Naše
Kontakty.

Kontakt.

Otevírací doba.

Pondělí
07:00 - 20:00
Úterý
07:00 - 20:00
Středa
07:00 - 20:00
Čtvrtek
07:00 - 20:00
Pátek
07:00 - 20:00